2 april 2018
14:00

Uppåkra IF

Referat: AIF Barrikaden - Uppåkra IF

Referat: AIF Barrikaden – Uppåkra IF (om någon tror att det är den vanliga referenten som broderar ut texten utifrån ett antal intervjuer, eftersom han inte var på plats mer än 4 min, så bör kanske påpekas att så inte är fallet, det är skrivet av dagens vikarierande lagledare Patrik)

Startelvan: Johan – Jonathan S, Oskar H, Marius, Victor L – Viktor T, Jonas, Alex, Maksym – Anders, Henke

Avbytare var: Ahmed som kom in på topp efter 30 minuter och spelade där resten av matchen. Philip som kom in som högermittfältare efter 30 minuter och spelade där fram till sista kvarten då han gick in i mitten. Oskar W som kom in i halvtid som vänstermittfältare och spelade där resten av matchen. Albin som kom in i halvtid som mittback och spelade där resten av matchen.

Matchen var den första mellanrundan i DM-slutspelet. Den var även vårt genrep inför seriestarten i vår division 5-serie där Uppåkra också deltar.

Första halvleken blev mållös, men lagens matchplaner var tydliga: Uppåkra försökte hitta in bakom vår backlinje. Vi ville komma till inlägg och instick från vänsterkanten. Hur det gick? Sådär, för båda lagen.

Våra farligheter skapades förvisso ofta från vänsterkanten, men sistapassningarna och avsluten saknade skärpa. Uppåkra kom i sin tur med ett spelskickligt lag, men var egentligen som farligast i luftrummet. På flertalet hörnor och inlägg tappade vi markering och blev tvåa på bollen, men avsluten vållade inga problem för Johan i målet.

Andra halvlek hade en annorlunda karaktär. Dels flyttade vi upp laget några meter i banan och tog över bollinnehavet. Dels gjorde Ahmed en makalös insats på topp.

1-0, minut 50: Ahmed stressar en försvarare som panikslår bollen till målvakten som i sin tur rensar bollen rakt upp i luften, förbi sig själv. Bakom står Ahmed och nickar in bollen i tom kasse.

2-0, minut 57: Johan slår en inspark mot Anders. Trots två gubbar i ryggen skarvar han en perfekt boll till Ahmed som går på djupet, kommer fri och dunkar in bollen i bortre hörnet.

3-0, minut 62: Ahmed får bollen på vänsterkanten. Han dribblar av tre spelare, viker förbi en fjärde och skjuter mot första stolpen. Målvakten står på fel ben och är således chanslös.

4-0, minut 85: En Uppåkramittfältare nickar bollen olyckligt över sin egen backlinje. Ahmed kommer tämligen fri och placerar in bollen med ett välriktat skott, återigen otagbart för målvakten.

Det går så klart inte att bortse från Ahmeds femstjärniga insats. Men utöver denna fick vi flera positiva svar, framför allt:

– Backlinjen är nästintill felfri, inklusive inhoppande Albin som gör en toppeninsats i andra halvlek och Viktor T som vikarierar som högerback sista kvarten.

– Innermittfältet är balanserat. Jonas och Alex (plus Philip i slutet) löper fram och tillbaka växelvis. Uppåkra noterades inte för ett enda centralt genombrott. (Deras farligaste målchans kom efter en upprullning på kanten, som slutade med en klockren stolpträff.)

– Johan ser stabil ut i målet. Framför allt ser han riktigt bra ut på fötterna. Lägg därtill Mikaels kanonmatch i fredags. Vi har alltså en högoktanig målvaktsduo. Låt oss nu bara hoppas att Mohamed kommer tillbaka från sin skada också.

I och med segern är vi klara för DM-slutspelets andra mellanrunda, vilket i runda svängar motsvarar 1/64-delsfinal.